1 t/m 4 personen in Mazieres, Montcabrier

Deze idyllisch en prachtig geheel vrijstaande en vrij gelegen ruime boerderij, stamt uit eind 18e eeuw (1780) en is de afgelopen jaren geheel gerestaureerd. Wij hebben deze boerderij midden jaren negentig gekocht in zeer slechte staat. Het huis en de omgeving was geheel verwilderd. De laatste bewoners zijn eind jaren 20 van de vorige eeuw vertrokken. Op dat moment was de boerderij niet voorzien van elektriciteit water toilet septic tank etc.

Tot midden jaren 70 heeft de woning dienst gedaan als drogerij voor tabaksbladeren.In deze regio is veel tabak verbouwd voor de binnenlandse markt.Bij toeval konden we deze woning kopen, mede door goede contacten met de boerenbevolking hier. Wij waren opslag verliefd, niet alleen vanwege het huis, Alles in natuursteen met leem opgetrokken, maar ook vanwege de geweldige ligging op een heuvel met een prachtig uitzicht en met een heerlijke rust. Je kunt vanuit deze woning heerlijke wandelingen maken in de bossen zonder dat je ook maar iemand tegen komt.

Wij hebben deze boerderij zelf geheel gerenoveerd en deze renovatie is recentelijk afgerond. Aanleggen van water,electriciteit,septic tank. Nieuwe luiken en ramen, vloeren, het voegen van alle binnen muren, etc. Het grote voordeel is nu dat alles nieuw, of zo goed als nieuw is.

Ons streven was om het franse karakter te behouden, maar wel met het comfort van nu. Vele gasten die onze woning al hebben bezocht hebben dit beaamd. Ze waren zeer enthousiast hierover. U kunt dit lezen in het gastenboek welke u in de woning kunt vinden.

Deze gite heeft het officiele  franse statuut “Meuble de Tourisme” dit wil zegen  dat ze door een onafhankelijke instantie is goedgekeurd en voldoet aan de eisen het zg. le classement du meuble de tourisme

L’article l.324-1 du code du tourisme

le levat