Vrijdagavond marche gourmand in montcabrier

In het dorpje Montcabrier (1000 meter) is een bakker hier kunt u ook de eerste levensbehoeften verkrijgen. Daarnaast op een afstand van acht kilometer vindt u het stadje, Fumel. Hier is alles verkrijgbaar: o.a. diverse grote supermarkten, bakkers etc. De rivier Lot loopt ook langs dit stadje en stroomopwaarts vindt u het dorpje “Duravel”,(Vire sur lot). Hier kunt u kano’s, fietsen mountainbike’s etc. huren. Ook is er de mogelijkheid om een georganiseerde tocht te maken, onder begeleiding. In het plaatsje Prayssac zijn diverse leuke restaurants waar u goed kunt eten en is er op de zaterdag een leuke markt om de kerk. Mogelijkheden om te zwemmen vindt u in o.a. Fumel hier is een zwembad.lat,

In Frayssinet le Gelat een dorpje op een afstand van 15 minuten kunt u in een bronwater rivier zwemmen. Er is ook een strandje. Ook kunt u zwemmen in Catus en Cazals. Paardrijden onder begeleiding, kunt u bij een manege die tochten organiseert, ook op een afstand van 15 minuten

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (max. 30 minuten per auto)
Klimmen, zwemmen, wandelen, mountainbiken, paardrijden, watersport, bergsport, (zweef)vliegen, tennis, gratis in het dorp Montcabrier (alleen voor huurders en bewoners van het dorp)

Culinair en wijn
Ook Puy L’Eveque is zeker de moeite waard om te bezoeken. De wereld beroemde wijnstad Cahors vindt u op een afstand van 40 minuten rijden. Een zeer gezellige Bougondische stad, welke vooral door de weeks uitnodigt om te bezoeken. Vanaf de boerderijen zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen via wandelroutes welke door middel van diverse kleuren worden aangegeven. Sommige zijn wel 20 km lang,en lopen door diverse wijngaarden heen.U kunt natuurlijk ook kortere wandelingen maken. Wandelkaarten kunt u kopen bij de VVV in Fumel (Departement Lot et Garonne), anders in Puy L”Eveque. (Departement Le Lot).

Zeer zeker een aanbeveling is, het bezoeken van de wereld beroemde stad Rocamadour en de vele grotten in de omgeving.

Er bestaat de mogelijkheid tot het bezoeken van de wijnhuizen, waar dit gebied rijk aan is. Ook kunt u bij de vele wijn Chateau’s wijn halen zowel een Vin du Table als een Vin de Cahors. In de directe omgeving vindt u tientallen wijnhuizen.

De Bakker in Montcabrier