Lacapelle Biron, Restaurant supermarkt slager etc Marche gourmand iedere maandagavond

Op een afstand van acht kilometer vindt u het stadje, Fumel. Hier is alles verkrijgbaar in o.a. de diverse grote supermarkten, bakkers etc. In het dorpje Lacapelle Biron, 2 km van de woning is een traditionele bakker, een supermarkt waar u de eerste levensbehoeften kunt krijgen, restaurant, garage, slager, apotheek etc.

De rivier Lot loopt ook door Fumel en stroomopwaarts vindt u het dorpje Duravel. Hier kunt u kano’s, fietsen mountainbikes etc. huren. Ook is er de mogelijkheid om een georganiseerde en begeleide tocht te maken op de rivier de Dordogne. In het plaatsje Monpazier zijn diverse leuke restaurants waar u goed kunt eten en op donderdag is er een leuke markt op het plein. (Foldermateriaal vindt u in de Gite!) In de omgeving zijn er veel feesten tijdens de zomervakanties, ook voor kinderen is er veel te doen. Zoals de middeleeuwse feesten in Monpazier.

Mogelijkheden om te zwemmen vindt u in o.a. Fumel, hier is een zwembad. In Limeuil, komen de Dordogne en de Vezere bij elkaar en zijn er een leuk strandje en kanoverhuur. Golfbanen kunt u ook in de omgeving vinden. Paardrijden onder begeleiding, kunt u bij een manege die tochten organiseert op een afstand van 25 minuten.

restaurant 3 km van La Chataigne

Ook Cadouin is zeker de moeite waard om te bezoeken evenals Le Bugue. De wereldberoemde wijnstad Bergerac vindt u op een afstand van 40 minuten rijden. Een zeer gezellige Bourgondische stad, die vooral door de week uitnodigt om te bezoeken.